Excelsior BOLLO BLU - mletá na přípravu espressa
je směs 100% kávy Arabica 6. Druhů zrn, pocházející ze Střední Ameriky. Nejvýznamnější producenti kávy jsou:
Costarica – káva z Costaricy je plná a aromatická, sladká, jemná, středně kyselá. Jde o výběrovou kávu, pěstovanou na svazích Centrální planiny v kraji Sarchi. Jejími hlavními charakteristickými vlastnostmi jsou plnost, sladkost, nízká kyselost a dokonalé pražení.
Nicaragua – káva z Nicaraguy je klasifikována podle nadmořské výšky, v jaké se pěstuje. Kávy Jinotega a Metagalpa dostala své jméno podle horských oblastí, ve kterých je vyráběna. Nicaraguiská káva je voňavá, středně plná a kyselá, aromatická a velmi sladká. Jde o výběrovou kávu s výše uvedenými charakteristickými vlastnostmi, zejména nízkou kyselostí a sladkou čokoládovou chutí.
Salvador – káva, dovážená ze Salvadoru, je - podobně jako většina druhů kávy, vyráběných ve Střední Americe - klasifikována podle nadmořské výšky, ve které se pěstuje: central (roste ve výšce pod 1000m), high (1000-1500m), strictly high (nad 1500m). Lze říci, že salvadorská káva je zajímavá pro svou vyváženou sladkost, plnost a kyselost. Hodí se pro kávové směsi do kaváren.
Guatemala – káva z Guatemaly se vyznačuje plností a vůní. Pokud se pěstuje se v nízkých nadmořských výškách, je sladká, jemná a aromatická, pokud se pěstuje ve vyšších polohách, je ještě plnější a středně kyselá. Vysoce je ceněna zejména na severoevropských trzích.
BOLLO BLU je směs s jemnou vůní, sladkou chutí a patřičnou plností. Uspokojí náročné zákazníky, skvělá je v kombinaci s kávou mocca.
AROMA: jemné
CHUŤ A VŮNĚ: sladká, jemná
PLNOST: výrazná
KRÉMOVOST: plná, sytá hnědá barva lískových oříšků
PACHUŤ: sladkokyselá, typická pro nejlepší kávy Arabica
Je to káva pro doma tak pro gastronomii. Liší se způsobem mletí.
Lze ji připravit jako překapávanou, francouzské presso nebo českou „tureckou“, a objednat jak mletou tak celozrnou.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.